Hallo,

We zijn terug van een familievakantie in Bornholm.
Bornholm is een Deens eilandje van ong. 30km bij 30km en gelegen in de Oostzee tussen Zweden en Polen en is bekend voor de zeeforel- en zalmvangsten.Eind april is er een 4-daags trollingkampioenschap waarvan de Deense TV2 één van de hoofdsponsors is.De minimummaat voor zalm is dan 72cm en een vangst van +12kg moet direct gemeld worden met de juiste coordinaten zodat de TV kan komen filmen..In de zomer kan je ook mee als opstapper op kabeljauw en hier spreekt men dan over +20kg.

Eerst wil ik iedereen nog eens bedanken die gereageerd heeft op mijn vraag voor info over Bornholm en in het bijzonder "Rob delta 1558" http://www.robsvisserij.nl/ , die we hebben ontmoet, en Leonard Muys http://www.123hjemmeside.dk/zeevissen-langeland/2221421, een belg die op Langeland woont.
Wij komen al een 15-tal jaren in Denemarkrken maar wat we hier zagen was ongelooflijk.20 tot 30 vissers tot aan hun middel in zee. Volgende stek hetzelfde scenario en zo ging het maar door en we zagen zelfs forel gevangen worden.Een visser had er twee van ong. 80cm.'s Avonds gingen wij ook proberen en Chris ving meteen een zeeforel van 62 cm.Dit was trouwens onze eerste en enige vis van de hele week.
Overdag gingen we met vrouw en kinderen het prachtige eiland met heuvels, bossen, rotskusten, klippen en hagelwitte zandstranden verkennen, maar bij valavond stonden we te vissen.We hebben er ook onze vertrouwde strandvisserij geprobeerd, maar dit was hopeloos vanwege de talrijke riffen en wier, althans de stekken die wij hebben getest.
Bornholm is een paradijs voor kunstaasvissers, maar ik ben ervan overtuigd dat de strandvisserij ook iets kan opleveren, maar dan wel op de juiste stekken.
Bornholm is voor Belgische en Nederlandse vissers vrij onbekend, maar de vakantiehuisjes waren druk bezet met Duitse, Zweedse en Poolse kunstaasvissers en het is m.i. wel eens nuttig om er een "nederlandstalige zee-vis-hengel-sport-journalist" op uit te sturen.
Als er lezers zijn met "Bornholmervaringen" , of als er lezers zijn met vragen of sugesties over een van mijn vorige reisverslagen, kunnen zij mij mailen guy.van.tongerloo@pandora.be

Vang ze,
Guy

Terug naar de start.Home