Hoi Rob,

Bedankt voor jouw "plaatje" Echt geweldig!

Ik zal het kort houden, maar hier een verslag van mijn visweek van 23- t/m 30 april 2006 (voor het eerste met eigen boot)

Op 23 april vol goede moed vertrokken (6 uur in de morgen) en om 15.00 uur gearriveerd. Auto en boot uitgepakt, hut ingericht en het eerste pintje genuttigd. Om 16.30 uur de boot te water gelaten en terug naar de hut om de hengels in orde te maken en nog een pintje te nuttigen. Lekker gegeten en koffie gedronken. Om 19.30 uur terug naar de boot om de GPS te installeren. Helaas; er stond 40 cm water in de boot!! Accu verzopen en alles nat. Snel de boot er uit gehaald en de volgende morgen naar de dealer in Kolding. Boot gerepareerd, nieuwe accu, dus weer vol goede moed terug naar het water. Boot te water gelaten (bleef droog) hengels, eten en drinken erin en varen maar!! Helaas; de motor startte direct, liep prachtig, maar sloeg na 3 minuten weer af. Na diverse keren de motor gestart te hebben (tevergeefs) de boot weer uit het water gehaald en terug naar de dealer. Het rubber van de waterpomp bleek gescheurd waardoor de motor niet werd gekoeld met als resultaat een vastloper. Ook dit weer gerepareerd en weer terug naar het water om te gaan vissen. Alles weer gepakt en ja hoor; richting oude brug om de eerste gullen te verschalken. Na ongeveer 1 ½ uur vissen vroeg ik aan mijn maat waarom hij met zijn voeten in het water stond. Paniek aan boord; in hoog tempo kwam het water naar binnen en pompen hielp niet meer. Vol gas naar de overkant gevaren en de boot met hoge snelheid op het strand gezet. De boot leeggepompt en gekeken waar het water naar binnen kwam. Wat bleek; het rubber van het gat waardoor de boot zelf zou moeten lozen was kapot en er kwam dus water naar binnen. De eerste keer dus niet goed gerepareerd. Met een handdoek het gat gedicht en vol gas terug naar de camping, boot er uit gehaald en terug naar de dealer (geweldig!) Nu wel het gat goed gedicht (kit, lijm en verder alles wat maar kon plakken) Daarna nog 5 mooie dagen gehad. Niet veel gevangen, maar wel mooie. Ook 3 prachtige forellen aan de haak geslagen. Eenmaal thuis gekomen met de boot naar 2 dealers gegaan en gevraagd naar mijn boot en motor te kijken. Conclusie; motor naar de knoppen ivm een aantal keren vastlopen. Nieuwe motor bijna € 8.000,- terwijl ik voor het hele spul € 4.000,- had betaald. Uiteindelijk alles nog goed gekomen; ik heb alles ingeruild (boot, motor en trailer) en alles spiksplinternieuw gekocht; De Quicksilver F500 met een Pega Kanteltrailer en een 40 PK Mercury. Voor mijn oude schuit kreeg ik op een paar centen na € 6.000,- terug. Niet slecht dus.

Zodra ik mijn nieuwe boot binnen heb (ik denk over ongeveer 14 dagen) dan laat ik nog wel van mij horen. Voor volgend jaar heb ik alvast gereserveerd (29-4 t/m 6/5)

De groeten van een bijna verloren gegane visser.

Hans Dircken

Terug naar de start.Home