Langeland


____________________________________________

Hallo beste zeevis vrienden,

Hier dan een verslagje van ons weekje vissen in denemarken.

Op 1 mei zijn wij Roland 595,Luuk593, en de zoon van luuk Mario594,en mijn vrouw ans ,dochter mayra en zoon brian vertrokken voor een weekje vissen in denemarken.

We hebben een huis gehuurd in het plaatsje Ristingen,Wat trouwens voor een weekje het luttele bedrag koste van 260 Euri,daar komt dan nog wel de stroom bij die je verbruikt maar dat was voor een weekje maar rond de 40 Euri.

Het huisje nou zeg maar gerustig HUIS was behoorlijk aan de grote kant met een tuin erbij daar dromen wij in Nederland alleen maar van.

Zaterdag rond 16.30 uur aangekomen met prachtig weer lekker zonnetje en zo,n 20 graden,dus spullen uitgepakt en voor de rest niet zoveel gedaan alleen maar even in de zon zitten.

Zondag idem dito lekker nog van de zon genieten.

Maandag,Luuk die vorig jaar zomer met mijn camper ook al in deze omgeving had vertoefd,pleegde een telefoontje naar het dorp Bagenkop hij ken daar de eigenaren van de viskotters waar je mee kan voor een vissessie van 6 uur vertrek of s,morgens om 8 uur of s,middags om 14.00 uur,wij besloten om s,middags om 14.00 uur een poging te gaan wagen met schipper Paul van de"long Fortis"zijn zoon Allen vaart op het andere schip "de Long Island". De kosten van zo,n tripje zijn 35 Euro.

Afin om 14.00 uur vertrokken met een prachtig rustig zee,tje Ik ,Luuk ,Mario(15 jaar) en mijn zoon Brian(10jaar) lekker in het zonnetje naar de eerste stek 7 man aan boord(er kunnen er 20 op) Paul gaf een klap op de hoorn en vissen maar het duurde een aantal minuten of de eerste gul was geborgen,wel niet van het formaat waarvan we gedroomd hadden maar toch in zo,n 40 a 45 centimter ook brian die voor het eerst op de boot mee ging begon te takelen en ving zijn eerste torsk in zijn leven hij was door het dollen heen,na een half uurtje ging Paul verkassen wat hij trouwens de hele sessie doet word er niet of bijna niet meer gevangen dan is het inhalen en verkassen,heel erg actief dus,uiteindelijk resultaat 35 maatse gullen waarvan Mario dat moet toch even gezegd worden de grootste van de dag ving.

Trouwens s,avonds kan je in de haven van Bagenkop met een haringpatranoster prima haring vangen en een leger aan kleine gulletjes,wel neus dicht als de veerboot gaat vertrekken want dan komt er een lucht naar boven dan heb je gegeten en gedronken.

S,avonds een wel verdiend wijntje gedronken en naar bed voor de volgende dag.

Dinsdag bakken water uit de hemel dus maar een dagje met Ans en kids naar het plaatsje Rudkobin gereden winkeltje kijken,daarna ook nog twee eilanden terug gereden naar het stadje Swendborg,geen weer om te vissen dus.

Woensdag opgestaan een nog steeds regen maar toch met Luuk en Mario gaan vissen van de kant op het puntje van het zuiden van het eiland dat daar Downsklint heet daar is volgens de deense vissers de kraamkamer van de Geep,en Zeeforrel,na aan aantal blinker te hebben gekocht in de plaatselijke supermark op naar de Geep en zeeforrel,daar stonden al een paar duitsrs te vissen met waadpakken aan, dus ook ons blinkertje maar te water gelaten en een strandhegeltje erbij gedaan met zagers die we bij een platselijk visgerei winkeltje hebben gekocht waar we een berg informatie jawel in het engels kregen van de eigenaar die trouwens ook bootjes verhuurd die in de haven van Bagenkop liggen, zijn naam is Torben Hansen in het plaatsje Humble tel:plaatselijk 62561953 hij heeft ook een site www.thf.dk.

Dus blinker tewater en jahoor gelijk geep en niet zo klein ook rond de 60 cm en wat een sport zeg! na een stuk of 4 geepen zeiknat weer op huis aan trouwens geen platvis te bekennen allen twee peutaaltjes gevangen.(Trouwens na een uurtje of twee te hebben gevist zij een duitser naast ons Kokmahl een whale en ja hoor vlak onder de kust op een afstand van zo,n honderd meter een heuze Walvis geweldig hoor fantasties gezicht).

Woensdag avond maar weer bellen met Allen en een afspraak gemaakt om ,om 08.00 uur op donderdag weer aan boord te stappen maar dan weer met schipper Paul op de "long Fortis"deze keer allen mat Luuk en Mario en ik ,bij de haven aangekomen stond er een aardig windje en volgens Paul zou er lang de oostkust de wind kunnen aantrekken tot kracht 6 dus zij Paul dan maar de westkust,maar eenmaal de haven uit had Paul contact met een duitse sportvisboot en die zij dat het wel mee viel aan de oostkust dus toch maar naar het oosten

Na een halfuurtje varen toch wat paul verwacht had een heuze windkracht 6 met denk ik uitschieters naar 7,dus goed vasthouden en gewoon doorvissen althands voor Luuk en ik ,Mario daartegen had het wel gehad voor het eerst in zijn leven jawel zeeziek en goed ook nadat Mario even wat tewater had gelaten en wij daardoor behoorlijk beet kregen heeft hij er een kleine 4 uur goed last van gehad dus hij stopte even met vissen,wij en de rest van de bemanning viste gewoon door (nou ja gewoon).

Luuk was vandaag goed op dreef de een naaar de andere gul kwam op het dek en niet van die kleintjes ook de grootste was denk ik wel 65 cm grotere werden er ook niet gevangen hoor bij allebij de schepen niet,Ik mocht ook nog een paar gullen aan boord trekken uiteindelijk toch weer zo,n 20 stuks het meeste toch wel door Luuk gevangen eerlijk is eerlijk,Luuk klasse hoor!!.

Een geintje van Luuk was nog wel dat tijdens het vissen hij voortdurend Mario in de gaten hield want die had verzonnen dat je dan beter kon gaan slapen als je zeeziek bent,Dus niet Mario hij butste nog even met zijn kop tegen een ijzeren paal aan waardoor hij weer goed wakker was,Luuk hield dus Mario in de gaten en besloot maar eens een gul te gaan schoonmaken,nadat hij dat vakkundig had gedaan gooide hij de vis overboord en de kop had hij nog in zijn handen waarop de hele boot in zijn broek piste van het lachen maar daarna gooide hij weer in en ving toen(de mazzelkont)wel even weer de grootste van de dag en zei tegen de rest van de bemanning zie je wel je moet af en toe een visje teruggooien om een grotere terug te vangen volgens mij logica van een belg maar ja hij had wel gelijk.

Vrijdag weer fantasties veel regen niet erg hard maar wel de hele dag maar een beetje gaan rond rijden en naar een boerderij gegaan waar volgens mij stiefbeen en zoon woont wat een kelerezooi allemaal zeg de duvel en zijn ouwe ............moer kan je er krijgen van oude hengel tot gereedschap en schilderijen toe,Luuk vond er toch mooi een waadpak neopreem voor 100 Kronen zo,n 14 Euro waar je daar in de winkel toch even 81 Euri voor moet betalen na een klein uurtje te hebben gesnuffeld maar weer richting Swensborg gereden om op de laatste avond een keer te gaan uiteten want op het eiland langeland althans aan de zuidkant heb je alleen een supermarkt en een spar voor boodschappen en voor de rest is er werkelijk niets te vinden geen kroeg niets maarja we kwamen ook om te vissen en dat kan je op het langeland dan ook volop.

Zaterdag na een kleine 9 uur rijden weer op onze thuisbasis Zoetermeer aangekomen na een geweldige en gezellige week te hebben gehad met ze allen,Luuk en Mario en de honden resta en doeska bedankt voor deze hele leuke week.

Nou beste visvrienden we hebben dan niet zo prachtig weer gehad maar ik raad jullie zeker aan om een keer te gaan vissen in Denemarken,het eiland langeland is een zeer goed eiland om dat te doen.

Informatie over het verhuur van huisje kunnen jullie vinden op de site van www.Novasol.nl wat wij trouwens van de site van de wereldvisser weer hebben afgehaald.

Mochten er bij jullie nog vragen zijn over vissen op het langeland kunnen jullie mij altijd bellen mijn nummer is,0641482000. Ik heb dit met plezier geschreven en hoop dat jullie dat ook een keer zullen beleven. Veel plezier aan de waterkant en tot ziens

Roand595,Luuk593en Mario594,vrouw Ans dochter Mayra en zoon Brian

Terug naar de start.Home