Ricardo en de rest


____________________________________________

Woensdag 28 April 2004 .

De wekker gaat af en hij staat op 01.45 ,de reis naar Denemarken kan beginnen.Terwijl ik onder de douche sta komt Cor binnen en deze laadt mijn spullen in de auto, zodat we geen minuut hoeven te missen .

Effe snel een potje koffie gezet en we zijn op weg .Zo nu eerst bellen naar de Krimpenezen of ze al onderweg zijn en dit bleek het geval. Elk jaar gaat er wel wat verkeerd dus ook dit jaar, we missen de afslag naar de A1 dit kost ons een klein half uurtje maar vooruit

.Na een rit van ongeveer 7 uur bereiken we Middelfart. Jos, Armel en Leo zitten heerlijk in het zonnetje te wachten.

Helaas konden we nog niet in ons huisje dus zijn we eerst maar wat gaan vissen op de steiger naast de spoorbrug.

Het viel gelijk op dat er volop torretjes waren; er was echter geen grote gul te bekennen. Cor en ik vonden het raar dat er geen gul naar boven kwam, het was er tenslotte zo'n 20 meter diep en al die jaren er voor wisten wij hier div grote gullen te landen .Het was inmiddels twee uur en zijn naar het huisje vertrokken .

Het weer was perfect en we hebben dan ook meteen na het uitpakken van de spullen de BQ aan gemaakt.Na het eten toen het wat donker was nog even naar de steiger geweest, maar helaas geen gullen en alleen torren.

Donderdag 29 April.

Vroeg op om vandaag lekker met de boot weg te gaan. Leo ,Cor en ik (Ricardo) zijn als eersten op de boot gestapt opzoek naar de grote Torsk. Helaas konden wij ze niet groter vinden dan 40 cm wat we er ook aan deden.Voorgaande jaren vingen wij de gullen op een diepte van 20 meter nu moesten wij de stekken van 40 meter en meer hebben om een gulletje te vinden we hebben gevist voor de duikschool. 's Avonds zijn Cor, Jos en ik gaan kijken of we wat schar konden vangen maar al gauw bleek dat we niet op de juiste plek lagen en er weer een tiental torretjes aan boord kwamen. We zijn toen maar weer huiswaarts gekeerd om het de volgende dag nog een keer te proberen .

Vrijdag 30 April

Vandaag gaan we op zoek naar de schar .Het bleek dat we gisteren een kleine 50 meter verkeerd hebben gelegen met de boot, want al gauw wist Jos de eerste schar te landen .We zaten met zijn vijven in het bootje en al gauw had iedereen zijn schar te pakken.Cor bleef trouw zijn torretjes vangen terwijl Leo een Tripletje schar naar boven haalde.Jos ving nog een zeeduiveltje en er werden ook nog wat schollen naar boven gehaald. Op de terugreis nog even over wat diepe stukken gedrift maar weer bleef de grote gul uit.Het scharren trekken in de zon had ons toch nog voldoening gegeven en met verhitte hoofden van de zon zijn we lekker een biertje gaan drinken bij onze hut.

 

Zaterdag 1 Mei

Dit is de laatste dag dag dat we met de boot konden vissen dus zijn Armel, Cor en ik gelijk naar de grote brug gevaren om er wat gul uit te trekken voor thuis . Armel wist een mooie gul te landen net tegen de peiler aan. Helaas bleef het daar ook bij en zijn we weer op een diepte van 40 meter gaan vissen .

Hier haalde ik drie gulletjes omhoog die goed voor thuis waren dus er zat nu vis. Snel de jongens opgehaald om ook hun de kans te bieden om er wat gul uit te trekken maar we hadden nooit weg moeten gaan want er was geen gul meer te bekennen. We zijn toen maar weer lekker op de schar gaan vissen .De vissen die we nu boven haalden waren groter dan de dag er voor. Moe en voldaan zijn we huiswaarts gekeerd. Ook hier in Middelfart was er net zoals in de waterweg haast geen gul te bekennen wie weet was dit éénmalig en weten we volgend jaar er weer een waar feest van te maken.

Ricardo Eurovissr #119

Terug naar de start.Home