Langeland 12-19 mei 2007 Kees (Delta 1017), Dirk, Eddy en Jos

Dit jaar besloten om maar eens een week in Spodsbjerg te verblijven en in tegenstelling tot vorig jaar onze eigen boten thuis te laten. Via IBI bootverhuur (www.bootsverleih.dk) 2 prachtige visboten gehuurd, Limbo 585 met een centrale stuurconsole, aangedreven door 50 pk 4-takt

Yamaha. Maximum snelheid met 2 vissers ca 40 km/uur. De boten liggen aan een goed toegankelijke steiger in de haven van Spodsbjerg. Op de site staat dat de boten geschikt zijn voor 6 personen, dat zal best wel kunnen maar als je driftend gaat vissen is 3 toch echt wel het maximum. Elke door ons gehuurde boot zou die week bevist worden door 2 vissers, dus visruimte genoeg! De boten zijn voorzien van een Lowrance combi GPS-dieptemeter met gebruiksaanwijzing, anker met touw, jerrycan en veiligheidsuitrusting. Gemiddeld hebben we die week per boot per dag tussen de 10 en 15 liter brandstof opgevaren. Als je bij IBI een boot huurt krijg je ook een elektronische key-card voor het luxe slachtlokaal en de toiletten in de haven.

Perfect geregeld! Na het schoonmaken van de vis het slachtafval wel meenemen en ruim buiten de haven overboord gooien! Ons verblijf hebben we geboekt via NOVASOL. Na de slechte ervaringen vorig jaar met de eindschoonmaak van het huisje in Humlebaek (we hebben ons toen een kriek gepoetst en moesten alsnog schoonmaakkosten betalen..) hebben we dit jaar de eindschoonmaak laten doen. Dus de laatste dag spullen inpakken, alles terug op zijn plek zetten en naar huis. Nikskenie poetsen. We hebben, mede door de zeewaardige boten, elke dag kunnen vissen vanuit de boot. Elke dag stond er een stevige wind variërend van windkracht 4 tot 6. De vangsten waren redelijk, er werd door vele vissers wel geklaagd maar elke dag hebben wij toch mooie gullen weten te vangen. Eddy heeft die week de grootste gevangen, 97 cm en 7500 gram.

Een week voordat we naar Denemarken afreisden zijn we langs geweest bij Angelsport Boecker in Gronau. (www.angelsport-boecker.de )Daar de laatste tips opgehaald. Onder andere de no-knot-link is ons die vakantie erg goed bevallen.

Een betere verbinding tussen gevlochten lijn en de fluorocarbon onderlijn moet ik nog tegenkomen. Het is wel erg belangrijk dat je de no-knot-link op de juiste wijze aan de gevlochten lijn bevestigd. Jupp heeft dat een paar keer voorgedaan en gedurende de week hebben we geen enkele keer breuk gehad op de link. Ook een doosje met oranjerode shad met lichtere staart meegenomen. Volgens Jupp de vanger voor de kabeljauw.

Inderdaad gedurende de week daar heel veel vis op gevangen. Ook vanaf de volgende site's zeer veel informatie gehaald uit de reisverslagen: www.robsvisserij.nl en www.zeevisland.com Volgend jaar weer naar Denemarken? Waarschijnlijk wel. Weer naar Langeland? Wie weet, vorig jaar is de Oresund ook uitstekend bevallen, alleen zijn langs de Oresund de faciliteiten voor sportvissers nog niet zo goed ontwikkeld, weinig goede trailerhellingen en weinig tot geen vakantiehuisjes voor sportvissers ingericht. Langeland was deze hemelvaartsweek volgeboekt, er was geen boot meer te huur.

Toch hebben we op het water nooit het idee gehad dat er zoveel vissers aanwezig waren, Na een paar kilometer varen had je het viswater meestal voor jezelf. We hebben in ieder geval in de zelf meegebrachte GPS-unit veel way-points ingevoerd, die komen volgende jaren zeker nog van pas. Indien mogelijk heb ik bij elke gehaakte vis een waypoint opgeslagen, na een paar driften kon je dan precies zien op welke diepte de vis zich die dag ophield, een goed systeem en leuk om later nog eens op terug te kijken.

Nog wat foto's als toegift en dan maar weer afwachten tot volgend jaar. Momenteel staan de paling, snoekbaars, zeebaars en tong weer op het verlanglijstje. Mochten vragen zijn kun je me mailen op delta1017@gmail.com Kees (Delta 1017), Dirk, Eddy en Jos.

Terug naar de start.Home