Gebruikte materialen in de Langelands Belt en de Kleine Belt.

 

Jig-koppen gegoten in loodmal merk DO-IT model BDB-3-X bullit nose jig 2.5-3-4oz met als haak Hexa Hexonal black 90° jig hooks van Eagle Claw in de maten van 6/0- 7/0- 8/0, je moet dan wel de mal aanpassen want het oog van de 6/0 is kleiner dan de standaard mustad 34184- 8/0 waar deze mal voor gemaakt is.

Een handigheidje bij de montage van de shads is dat de weerhaakjes van de loodkop zelf worden verwijderd anders splijten je shads te veel. Die kan je dan vastzetten met een drupje secondenlijm. Mijn favoriete shads zijn toch wel de grootste kreeftmodellen van Spro(Hein Simons) bruin of blauw met fel rode scharen. Ook de longtail en dubbeltail shads doen het daar altijd goed.

De meest gebruikte en vangende aassoorten zijn; kweekzagers, mes heften, kleine haring en grove zandspiering. De haring en zandspiering gebruik ik ook op de jigkoppen.

Probeer ook eens een uithouder met aas op ±1m boven de jig-kop.

De gebruikte lijnen zijn gevlochten lijnen van div merken en types, variėrend van 0.18 dynema tot 0.10 wiph-lash de laatste voor op grootte dieptes, dan heb je in de onderstroom lekker weinig weerstand.

Als sleeplood gebruikte we veelal de loodpilkers zonder haken die door gebruik een deel van hun coating verloren hadden, maar nog voldoende nieuwsgierigheid opwekken.

 

Nog meer ? Vragen maar.  Rob